Grensverleggend

Een van mijn collega’s attendeerde mij er onlangs op, dat ik vaak het woord dynamisch gebruik als ik over Eyelove spreek als bedrijf. Ik heb daar eerder al eens een blog over geschreven. Maar wat betekent dynamisch nu eigenlijk? Mijnwoordenboek.nl omschrijft het zo:

1) Actief 2) Beweeglijk 3) Beweging betreffend 4) Daadkrachtig 5) Energiek 6) Levendig 

In de zeven jaar die ik nu werk bij deze start-up, is wel gebleken dat we in beweging waren, zijn én blijven. Bij Eyelove is geen dag hetzelfde en is nooit de verveling toegeslagen in mijn werk. Want als je meegroeit met een startend bedrijf, gebeurt dat ook met je functie!

Eigenlijk mag het de naam start-up niet meer hebben. Natuurlijk, we zijn nog steeds een jong bedrijf maar ondertussen wel gevestigd in de optiekmarkt met een serieus marktaandeel. Het is zo dynamisch omdat alle uitdagingen van een startende onderneming op je weg komen. Je leert er heel veel van, dat mag duidelijk zijn.

Vooral heb ik geleerd om nee te zeggen. Dat was best een eyeopener voor iemand die heel enthousiast kan worden van nieuwe ideeën of innovaties. Steeds hebben we ons afgevraagd: wat gaat dit toevoegen? Wordt het met deze ontwikkeling inderdaad beter of alleen maar onduidelijker voor de consument?  Het was goed dat we ons dat steeds hebben afgevraagd, want alleen zo kan je steeds beter worden in wat je aan het doen bent en verzand je niet in allerlei bijzaken. En ik vind dat we beter geworden zijn, een meer diverse montuur collectie, mooiere glazen, efficiënter werken op de verschillende afdelingen; ik ben echt trots op het product dat we afleveren.

We letten goed op de kosten, onze overheadkosten dan. Want als het om kwaliteit gaat, bezuinigen we niet. We stoppen het geld liever in een nog beter product, wat we bijvoorbeeld afleveren in een (gratis) harde brillenkoker.

We hopen dat u dit ook merkt! En als uw ervaringen anders zijn of u heeft verbetertips? Laat het ons dan weten via klantenservice@eyelovebrillen.nl of 073-8000015. Het komt altijd bij de juiste persoon terecht!

Gaan we nu achteroverleunen en rustig kijken naar wat we hebben bereikt in de afgelopen jaren?
Zeker niet! We zijn niet voor niets een dynamisch bedrijf ;)

Grensverleggend waren we al met ons innovatieve concept. Maar nu is het moment daar, dat we onze grenzen letterlijk gaat verleggen. Het was al aangekondigd maar is nu concreet: op korte termijn gaan we verkooppunten openen in België! Het is leuk en leerzaam: een ander land, andere regels, andere wensen. Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik in overleg met de desbetreffende ondernemers wanneer dit allemaal gaat gebeuren.  Daarover hoort u snel meer!

Maar voor het zover is, liggen er nog wel een paar weken voor ons. Stilzitten is toch niet echt mijn ding, dus we gaan deze week naar de 50 plus beurs en verder maak ik o.a. een inwerkschema voor onze nieuwe collega die ons team van opticiens komt versterken, fotograferen we de nieuwste monturen openen we ook nog steeds nieuwe verkooppunten in Nederland en gaan we naar de optiekbeurs in Parijs (Silmo) om onze leveranciers weer te ontmoeten.

Geen tijd te verliezen dus……

Groeten, Annemieke

 

Annemieke, Sinds 2000 werkzaam in de optiek, onder meer als opticien. Werkt sinds 2010 bij Eyelove Brillen, nu met veel plezier als Operationeel Manager.