Opties glazen €19

Het is bij sommige sterktes mogelijk om de glazen (alleen blank glas) extra dun te laten slijpen. Daarnaast is het mogelijk om bij sommige sterktes te kiezen voor meekleurende glazen. Beide opties bieden wij aan voor €19 per bril, indien dit mogelijk is.
Voor meer informatie en mogelijkheden kijk hieronder of informeer in de winkel.

Extra dun slijpen

Extra dun slijpen €19 per bril
Voor deze mogelijkheid verwijzen wij u naar de winkel. Het computer-systeem zal per bestelling aangeven wat u ongeveer voor glasdikte mag verwachten en of deze optie beschikbaar is. Dit is een keuze voor u als klant en geen verplichting. Vanaf sterkte +/- 3.00 of hoger krijgt u GRATIS de glazen dunner geslepen.
Het is niet mogelijk om glazen in een zonnebril, nachtbril of bril met meekleurende glazen extra dun te laten slijpen.

Meekleurende glazen

Meekleurende glazen €19 per bril
Het is mogelijk om te kiezen voor een bril met meekleurende glazen. Voor deze optie betaalt u €19 per bril. Meekleurende glazen worden donkerder naarmate er meer (UV)licht is. Ze zijn verkrijgbaar in bruin of grijs glas en hebben kleurwaardes die lopen van 15% tot en met 75%.

Let op:
Bij hogere sterktes (+6.00/-6.00) en/of hele hoge cilinders is het helaas niet mogelijk om meekleurende glazen te bestellen. Tevens is niet mogelijk om meekleurende glazen te bestellen in randloze monturen. Ook is het niet mogelijk om meekleurende glazen extra dun te laten slijpen.

Eigenschappen:
De meest ideale omstandigheden zijn: koud weer en veel zon intensiteit UV. Hij kleurt fantastisch op tijdens de wintersport en op een koude zonnige dag. Meekleurende glazen kleuren slecht op als deze in de auto gedragen worden of bij warm bewolkt weer. In een tunnel heeft het glas de tijd nodig om weer terug te kleuren. Dit geldt ook bij het van buiten naar binnen lopen.

Bewaaradvies:
We adviseren u om een bril met meekleurende glazen niet bloot te stellen aan temperaturen boven de 55 graden. Dit vergroot de kans dat de meekleurende werking afneemt en/of de glazen gelig worden.