Acetaat

Wat is acetaat? Cellulose Acetaat is een kunststof gebaseerd op planten. Het wordt verkregen uit katoen en houtpulp. Tijdens het fabricageproces wordt deze vermalen tot organische vezelachtige cellulose. Na behandeling met azijnzuur en kleurstoffen worden deze vezels verwerkt tot platen. Cellulose acetaat is hypoallergeen, lichtgewicht, erg sterk, en gemaakt uit hernieuwbare bronnen.

De kleurcombinaties van acetaat zijn haast oneindig. Er zijn namelijk ook verschillende soorten transparantie in het materiaal mogelijk. Daarom maken we de materiaal/kleurselectie altijd in een lichte omgeving (lichtbak) om de kleuren goed te kunnen beoordelen.

Uit de platen acetaat worden zorgvuldig de onderdelen voor onze brillen gefreesd, gepolijst en in elkaar gezet. Bijna alle stappen in het productieproces bestaan uit zorgvuldig handwerk.

Mede met behulp van technische tekeningen worden alle monturen onderworpen aan uitvoerige kwaliteitscontroles. Voor het glaslaboratorium is het van groot belang dat ieder montuur precies even groot is.