Zonnebril beperkt kans op UV-straling

UV-stralingWe hebben onlangs bij Eyelove de trends geanalyseerd onder 40 duizend brildragers. Daaruit concludeerden we dat jongere brildragers meer risico lopen op oogziekten door uv-straling, omdat zij minder vaak een zonnebril dragen. Slechts 17 procent van de brildragers onder de 35 jaar heeft een zonnebril op sterkte. Terwijl onder de brildragers van 35 jaar en ouder het percentage op 27 procent ligt.

Mensen die hun ogen langdurig blootstellen aan uv-straling lopen meer risico op oogziekten zoals staar en maculadegeneratie.

De risico’s op huidziekten als gevolg van ultraviolete straling zijn bij veel mensen inmiddels wel bekend. De risico’s op oogziekten door blootstelling aan uv-straling zijn (helaas) veel minder bekend. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt in 20 procent van de gevallen staar veroorzaakt door overmatige blootstelling aan uv-straling. Niet alleen directe blootstelling aan uv-straling, maar ook de weerspiegeling door water, sneeuw of zand kan bijdragen aan de schadelijke effecten. Daarom wordt geadviseerd om de ogen zo veel mogelijk te beschermen door het gebruik van een zonnebril met UV bescherming. Amerikaans onderzoek van The Vision Counsil laat zien dat zonnebrillen voornamelijk worden gekocht voor het comfort en in mindere mate voor het beschermende element.

We merken dat mensen nog te weinig weten van oogziekten die door uv-straling kunnen worden veroorzaakt. Dagelijks verwijzen we klanten door naar een arts onder andere omdat we oogziekten zoals staar of maculadegeneratie vermoeden. Dit is deels te wijten aan uv-straling, daarom vinden wij bij Eyelove het van groot belang dat consumenten goede voorlichting krijgen over de bescherming van hun ogen!

Voor de prijs hoef je het echt niet te laten! Wist je dat je bij Eyelove zonder meerprijs een zonnebril kan kopen, met of zonder sterkte? Voorzien van een UV400 laag zodat je ogen goed beschermd zijn.
We kunnen deze glazen in ieder montuur uit onze collectie zetten en je kan kiezen uit een grijs, bruin of groen glas.

Banner zonnebril nologo

Tijdelijk ontvang je:
– een complete enkelvoudige (zonne)bril op sterkte voor € 45,- met kortingscode: 901986
– een complete multifocale (zonne)bril op sterkte voor € 95,-, met kortingscode: 568594
Actie is geldig t/m 21 mei 2016.

Heb je nog vragen? Ik help je graag verder!

AVV_VK

Annemieke, 

Annemieke, Sinds 2000 werkzaam in de optiek, ondermeer als opticien. Werkt sinds de start bij Eyelove Brillen, nu met veel plezier als Operationeel Manager.