Annemieke (35), operationeel manager bij Eyelove Brillen en genomineerd voor de VIVA400, categorie Zakenwonders!

Interview met Annemieke naar aanleiding van haar nominatie voor de VIVA400:

Wat vind je ervan dat genomineerd bent?
Het is bijzonder en er spreekt veel waardering uit, ook voor Eyelove! Het was waardevol om te horen met welke onderbouwing ik was opgegeven voor deze nominatie, namelijk voor iets wat ik eigenlijk zo vanzelfsprekend vindt. Ik geniet er maar gewoon van!

Wat maakt Eyelove zo bijzonder?
Eyelove is bijzonder door het innovatieve concept; goede brillen verkopen voor een scherpe prijs, via een shop in shop concept. Het is heel slim, weinig overhead kosten en daar heeft de klant voordeel van. Heel belangrijk hierbij is: de prijs die we beloven, betaal je ook! Ik ben heel trots op het product dat we leveren voor deze prijs.
Maar Eyelove is zeker ook bijzonder door mijn collega’s. Iedereen draagt op zijn eigen unieke manier bij aan de groei van Eyelove. Het past bij ons om hard te werken maar hebben daarnaast ook veel lol met elkaar!

Wat maakt het zo leuk om bij Eyelove te werken?
Wow, dat is best lastig te omschrijven. Ik denk de enorme gezamenlijke drive die er is om met zijn allen een succes te maken van Eyelove. Het enthousiasme wat er heerst als dat lukt is leuk, maar ook het brainstormen over verbeteringen vind ik een uitdaging. Daarnaast is het natuurlijk heel bijzonder én leerzaam om al vanaf het begin bij Eyelove te mogen werken. Om te zien hoe een startup zich heeft ontwikkeld tot een serieuze optiekketen en om daar mijn bijdrage aan te mogen leveren.

Iets over mijn loopbaan?
17 jaar geleden ben ik begonnen met werken in de Optiek. Eerst heb ik acht jaar in diverse winkels gewerkt bij een andere optiekketen, ik heb daar veel geleerd over alles wat bij het vak van opticien komt kijken; het uitvoeren van oogmetingen, slijpen van brillenglazen, het afstellen van brillen, aanmeten van contactlenzen etc.
Daarna ben ik meer de technische kant op gegaan, in een slijp lab. Daar heb ik ontzettend veel geleerd over het slijpen en monteren van brillen glazen, verschillende type slijpmachines. Nog iedere dag heb ik plezier van de ervaring die ik toen heb opgedaan. Ik heb dus geleerd hoe je een bril moet verkopen maar ook hoe deze technisch helemaal in elkaar zit.

In 2010 ben ik naar Eyelove gegaan, toen waren er net vijf pilot stores. Heel bijzonder om de openingen van al die verkooppunten meegemaakt te hebben. Ik werk dus nu al zeven jaar bij Eyelove maar het is nog steeds leuk omdat, bij een bedrijf wat steeds groeit, je functie ook steeds veranderd.

Wat doe je allemaal bij Eyelove?
Haha, ik heb één ding nooit gedaan en dat is me vervelen ;)
Ik zorg bijvoorbeeld voor de opening van nieuwe verkooppunten, ik regel alles om ervoor te zorgen dat alles op het juiste moment gereed is. Ik organiseer onze aanwezigheid op consumentenbeurzen zoals bijv. de 50 plus beurs, Huishoudbeurs, Margriet Winterfair en Libelle Zomerweek. Verder ben ik verantwoordelijk voor de inkoop van onze brillenglazen, daarvoor heb ik dagelijks contact met onze slijp labs. Wat ik ook doe is het plaatsen van berichten op Social Media, Ik ben betrokken bij de klantenservice en doe bijv. de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Verder bewaak ik de kwaliteit van het product en kijk met onze regiomanagers mee hoe het gaat bij onze verkooppunten. Indien nodig plan ik daar trainingen voor in.

Je begrijpt, ik zou soms best willen dat er iets meer uren in een dag zitten ;) We werken “slechts” met 19 mensen bij Eyelove, in de binnen en buitendienst. Daarom hebben we diverse functies. Maar dat maakt mijn baan juist zo leuk!

Wat is jouw levensmotto of wat past het best bij jou?
Ik denk dat je mijn levensmotto het beste zo kan omschrijven: je moet niet wachten tot dingen vanzelf veranderen, je verandert het alleen door er zelf hard voor te werken.

Waar ben je trots op?
Ik ben meer dan trots op wat we allemaal hebben bereikt bij Eyelove. 150 verkooppunten in Nederland en binnenkort ook in België!

Persoonlijk ben ik trots op de ontwikkeling die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt. Dit is niet vanzelf gegaan maar het wel waard! Die ontwikkeling heb ik mede te danken aan de fantastische mensen waarmee ik werk en van wie ik de kans heb gekregen óm mij te ontwikkelen.

En ik ben trots op het feit dat het mogelijk is om een betrokken en enthousiaste moeder te zijn (dat mag je aan mijn dochters vragen hoor ;) ) en daarnaast nog een hele leuke baan te hebben waar ik veel voldoening uit haal.

Wat staat er bovenaan je bucketlist?
Poeh, heb ik die? Ik heb nog zoveel plannen, ik probeer eigenlijk iedere dag zoveel mogelijk uit het leven te halen.

Wat doe je ernaast?
Naast mijn werk?
Doe ik nog vrijwilligerswerk bij een grote bank, daar probeer ik mee te denken over het beleid, ben ik met anderen bezig om de zichtbaarheid te vergroten en beoordelen we aanvragen van organisaties die financiële steun goed kunnen gebruiken. Verder vind ik het waardevol om voor mensen klaar te staan die dat nodig hebben.

Gelukkig blijft er ook nog vrije tijd over! Daarvan breng ik zoveel mogelijk tijd door met mijn gezin maar ook met vrienden en familie. Ik houd ervan om dingen te ondernemen, naar musea, toneelvoorstellingen of concerten, gewoon wat drinken op een terrasje of te sporten met mijn vriendinnen.

Stemmen kan nog t/m 31 oktober a.s. via:
www.viva.nl/viva400/zakenwonders/page/2/#annemieke-henke-van-voornveld