0% Complete
0/17 Steps

Uitleg

Hoofdstuk Progress
0% Complete

Een enkelvoudige bril is een bril voor veraf óf dichtbij. 

Mensen tot de leeftijd van 40/45 jaar hebben altijd een enkelvoudige bril nodig. Zij kunnen dichtbij en veraf scherp zien met dezelfde sterkte. 

Voor mensen die ouder zijn kan je deze bril dus bestellen voor veraf óf dichtbij. Een afstandsbril voor veraf, een leesbril voor dichtbij. 

Een multifocale bril is een bril met een onzichtbaar leesgedeelte. De sterkte bovenin het glas is die voor veraf en is aan de onderkant voor het lezen. 

Boven de 40/45 jaar krijgen mensen vaak klachten bij het lezen, dit komt omdat ze meer plussterkte nodig hebben voor dichtbij.  Die plussterkte die ze meer nodig hebben voor dichtbij noem je de additie, dat betekent letterlijk: leestoeslag. 

Een multifocale bril biedt dan uitkomst. Met deze bril kan je op alle afstanden scherp zien.  

Van boven naar beneden neemt de sterkte geleidelijk toe. Daardoor kan ook je halverwege scherp zien op bijv. de computer. 

We hebben twee types multifocaal: 

We hebben onze standaard multifocale bril met een standaard leesgedeelte. We hebben ook de Multiplus bril, deze zorgt een ander type glas voor een breder leesgedeelte, minder vertekening en meer draagcomfort.

Multifocale computerbril; bovenin scherp op de computer, onderin voor het lezen 

Bij een multifocale computerbril kijkt de klant bovenin het glas op het scherm (40-70 cm) en onderin het glas heeft u een breder leesvlak voor het lezen. Ideaal als ze achter de computer aan het werk zijn. De afstand voor het beeldscherm is maximaal 70 cm en de bril is niet geschikt om in de verte te kijken.

OVERIGE OPTIES

Naast onze complete brillen, hebben we ook de volgende opties op onze brillen:

– Meekleurende glazen in bruin of grijs, deze glazen zijn 15-75% gekleurd. Indien de bril binnen gedragen wordt, is er een gekleurde tint in het glas te zien van 15%. Bij hoge UV straling in de lucht, kleuren deze glazen op tot 75% gekleurd. Dat betekent niet altijd dat deze heel donker wordt als het warm is en deze glazen zullen ook niet optimaal donker zijn achter een autoruit.  

Klanten kunnen deze optie bestellen voor € 19,- extra per bril.

Bij hogere sterktes (+6.00/-6.00) en/of cilinders is het helaas niet mogelijk om meekleurende glazen te bestellen. Het is ook niet mogelijk om meekleurende glazen te bestellen in randloze monturen.

– Extra dun

Vanaf sterkte 3.00 worden onze glazen ook (gratis) dunner geslepen.

Ook is het mogelijk om de glazen (alleen blank glas) extra dun te laten slijpen voor een meerprijs van €19 per bril.

Je mag dit aanbieden aan de klant maar dit is absoluut geen verplichting, mocht de klant hier geen gebruik van willen maken is dit geen probleem.

Om de klant te helpen bij de keuze, wordt er aan het einde van de brilbestelling aangegeven wat de dikte in beide situaties (ongeveer) wordt. Op deze manier kan de klant een goede keuze maken.