0% Complete
0/17 Steps

Stap 2: Sterktes bepalen

Hoofdstuk Progress
0% Complete

Er zijn een aantal manieren om de sterkte te bepalen: 

– Uitvoeren van een oogmeting. 

– Doormeten van de sterktes van de bestaande bril.

– Het invoeren van een brilrecept. 

We zullen later in de cursus precies uitleggen hoe dit werkt. 

Om voor de klant op een juiste manier de sterkte te bepalen, stel je de volgende vragen:

Bij Eyelove gebruiken we de nieuwste technologische apparatuur op het gebied van oogmetingen, daarom kan de oogmeting anders verlopen dan de klant tot op heden gewend was.

Ons oogmeetapparaat voert op een automatisch manier een uitermate, accurate oogmeting uit, waardoor de sterkte zeer nauwkeurig gemeten kan worden. De klant hoeft dus geen antwoorden te geven op allerlei vragen, tijdens de oogmeting. 

Bij onze oogmeting wordt altijd de verafsterkte gemeten, vervolgens kunnen wij de eventuele leessterkte bepalen. Na de oogmeting controleer je de gemeten sterkte altijd met de pasbril. Dan kan de klant gelijk het verschil ervaren. 

Een pasbril is een bril waar je de gemeten sterkte in kan zetten door middel van glaasjes die er in alle sterktes zijn. We gaan je hier nog alles over leren! 

De klant kan geen contactlenzen dragen tijdens deze meting. Als de klant normaal harde lenzen draagt, kunnen wij helaas geen oogmeting verzorgen maar kunnen we wel een bril bestellen op basis van een bril- of brilrecept van de klant. Als de klant zachte lenzen draagt, kun je de ogen pas opmeten als de lenzen ongeveer 10-15 minuten uit zijn.

Als de klant geen klachten heeft met de huidige sterkte, is een oogmeting niet nodig maar je kunt dit natuurlijk wel aanbieden. In dat geval voer je een oogmeting uit en laat je het eventuele verschil zien/ervaren met een pasbril. Een klant kan dan zelf aangeven of het prettiger is om de nieuwe sterkte te gaan gebruiken. 

Mocht dit niet het geval zijn, neem dan de huidige bril of brilrecept over en bestel de bril op basis van deze waardes. Zo kan de klant ook gemakkelijk de verschillende brillen afwisselen. 

Stel dat een klant meerdere brillen wil afwisselen met verschillende sterktes kan dit een onrustig beeld geven, omdat de klant het idee heeft dat hij/zij constant scherp moet stellen. Daarom adviseren wij klanten die verschillende brillen naast elkaar willen dragen, om dezelfde sterkte hiervoor te hanteren.