Het is zondagmiddag 20 oktober als ik eraan terugdenk hoe leuk het was om een paar weken geleden met mijn collega’s, alles te installeren in ons eerste verkooppunt in Parijs! Wat een mooie stap was én is het voor Eyelove om nu ook brillen te verkopen in Frankrijk.

Terwijl ik hier aan terugdenk ben ik niet thuis maar stap ik uit het vliegtuig op Zanderij, de luchthaven van Suriname.
Als ik de trap afloop is het eerste wat ik ervaar naast de warmte, de geur die zo bij Suriname hoort! Ik herken het weer van mijn vorige bezoek aan dit land. Maar ik kom hier niet om op vakantie te gaan, integendeel. Er is werk aan de winkel, we gaan namelijk het eerste Eyelove verkooppunt in Paramaribo openen!
Ik ben trots op het feit dat Eyelove nu al in vier landen verkrijgbaar is, dat belooft veel voor de toekomst!


Al op de luchthaven word ik opgewacht door een van de liefste Surinaamse dames die ik ken en van wie ik gelijk een brasa krijg.
Als we op de parkeerplaats zijn, wil ik instappen. Er wordt lachend aan me gevraagd of ik soms ga rijden. O ja, ze rijden hier aan de andere kant van de weg …. Een paar uur later ben ik op de plek van bestemming, ontmoet ik mensen die ik heb gemist sinds zij in Nederland waren en neem ik de planning door voor deze week.

Op maandag is het zover! Alle betrokkenen van DA in Suriname zijn naar de winkel gekomen voor de opening van Eyelove bij DA Coppename in Paramaribo. Wat een leuke mensen ontmoet ik hier! Enthousiast, betrokken en gedreven om alles te leren over de verkoop van brillen.

Binnen no time voel ik me thuis en geef ik met veel plezier trainingen. Het enige waar ik maar niet aan kan wennen is het feit dat ze me “mevrouw Annemieke” blijven noemen ;)

Gedurende de week komen alle uitdagingen langs die bij een opening in een nieuw land horen maar daar houd ik juist van. Steeds met elkaar (hier en in Nederland) zoeken naar een oplossing en die ook steeds weer vinden. In de loop van de week word ik erop geattendeerd dat ik Surinaams begin te praten :) Voor de mensen die Suriname een beetje kennen; dat is toch een beetje anders dan Nederlands!

Na een volle werkweek ga ik met frisse tegenzin alweer bijna naar huis. Ik laat het hier vol vertrouwen achter dat het helemaal goed komt met de verkoop van Eyelove! Ik heb deze week ervaren hoe enthousiast er door klanten wordt gereageerd op onze scherpe prijzen en hoe de medewerkers zich de verkoop van Eyelove eigen hebben gemaakt. Als afsluiting mag ik ze nog een certificaat overhandigen en ze vertellen dat ik veel vertrouwen in ze heb.

Ik ga dit land missen met al die hartelijke mensen waar ik zo fijn mee heb samengewerkt en waar ik fantastisch ondernemerschap bij mocht zien. Maar ik ga de schoonheid van het land ook missen en het feit dat ik deze week lopend naar mijn werk kon (tot grote verbazing van iedereen hier) en dan bij het oversteken steeds de verkeerde kant op keek als ik wilde checken of er auto’s aan kwamen…. Maar dat is goed gekomen en ik ben een mooie ervaring rijker!

Als ik in Nederland aankom schijnt het minstens 30 graden kouder te zijn. Daar verheug ik me nog niet echt op. Waar ik me wel op verheug is de twee meisjes die op Schiphol zullen staan, aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, met een “welcome home” ballon in hun handen en die mij ook een dikke “brasa” zullen geven!

Annemieke

Sinds 2000 werkzaam in de Optiek en sinds 2010 bij Eyelove als Operationeel Manager

Ook geïnteresseerd om met het Eyelove concept te starten? Mail dan naar: annemieke@eyelove.nl