Optiekbeurs Mido Milaan 2016

Voorzien van voldoende “huiswerk” ga ik op tijd van huis richting Schiphol,  bij een vroege vlucht heb je tenminste nog iets aan je dag in Milaan. Aangekomen in het hotel lees ik ter voorbereiding nog een aantal zaken door.Collage foto's Optiekbeurs Milaan 2016

Traditiegetrouw zien we de leveranciers met wie we al zaken doen op de Mido, de optiekbeurs in Milaan. Om deze afspraken voor te bereiden hebben we in Nederland voorbeelden verzameld (die passen er nog net bij in mijn koffer;)), want aan de hand van voorbeelden praat het toch gemakkelijker en onze leveranciers zijn altijd zeer bereidwillig om samen met ons de kwaliteit verder te verbeteren. We bespreken ook nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden, waarbij het meest belangrijk is dat iets past in ons concept qua prijs, maar ook qua levertijd en communicatie.

Na de afspraken met onze glasleveranciers, bezoeken we Topcon, de leverancier van onze oogmeetapparatuur. We spreken daar over de instellingen van onze apparatuur, kunnen we daar nog iets aan veranderen of verbeteren? We horen ook over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oogmeetapparatuur, dat klinkt allemaal heel veelbelovend!

Naast de afspraken die we hebben gemaakt gaan we nieuwste monturen trends bekijken op de beurs en gaan we langs bij diverse montuurleveranciers om nieuwe monturen uit te zoeken. Jullie hebben ons via Facebook veel input gegeven met wat jullie nog toegevoegd zouden willen zien in onze collectie, blijf dat vooral doen. We hebben niet alles kunnen inkopen wat er werd geopperd, maar we hebben er zeker iets mee gedaan!

De dagen vliegen om en met het voornemen om volgend jaar nog een dag langer te gaan omdat ik toch nog meer had willen zien en doen, vertrek ik weer naar de luchthaven in Milaan….Ten slotte is de dag erna in Nederland ook weer genoeg werk aan de winkel!

AVV_VK

Annemieke, 

Sinds 2000 werkzaam in de optiek, ondermeer als opticien. Werkt sinds de start bij Eyelove Brillen, nu met veel plezier als Operationeel Manager.