10 jaar Eyelove!

Vandaag bestaat Eyelove 10 jaar!

In de aanloop naar deze dag, heb ik er veel over nagedacht wat je daar nu over moet schrijven. Het wordt al snel een opsomming van gebeurtenissen en dat wil je ook voorkomen. Van die afgelopen tien jaar, was ik er 9,5 jaar bij, dat is bijzonder! Er zijn daarom ook veel herinneringen die ik zou kunnen noemen maar het moet een blog blijven en geen boek worden ;)

Ik denk vooral aan hoe het destijds begon: we zijn gestart in 2010 met vijf pilotwinkels en er werkte slechts een paar mensen.

Het was (en ís) een revolutie om op deze manier brillen aan te bieden! Vrijwel dagelijks vragen mensen nog aan mij “hoe het toch kan dat Eyelove zo goedkoop is”. Het antwoord zit hem in dit unieke shop-in-shop concept: we huren zelf geen winkelpanden en leiden het personeel van de drogisterijen op, hebben daardoor veel minder kosten en daar heeft u als klant profijt van!

Door de jaren heen is er veel veranderd, dat is cliché… Maar bovenstaand is niet veranderd. Het was al een slim concept, maar we hebben het alleen nóg slimmer gemaakt! Onze software is steeds verder ontwikkeld, we zijn gestart met het uitvoeren van volautomatische oogmetingen, onze montuurcollectie werd steeds beter en ook hebben we andere type glazen toegevoegd aan ons assortiment.

We werkten aan onze naamsbekendheid middels heel veel advertenties, samenwerkingen met bekende titels, onze aanwezigheid op consumentenbeurzen en, het zal u niet ontgaan zijn, onze commercials in 2018 en 2019. Het leverde ons met elkaar niet één maar twee Loden Leeuwen op maar ook ontzettend veel naamsbekendheid. “Vroeger” moest ik op een feestje uitleggen dat Eyelove te vinden was bij o.a. drogisterijen voor er een belletje ging rinkelen en nu zeg ik: van die reclame met René Froger! Waarna iedereen spontaan begint te zingen…. “Ik ga naar Eyeluv”

Na de start in 2010 ging de uitrol van nieuwe verkooppunten verder, we openden er meer en meer in Nederland. Ondertussen niet alleen meer in drogisterijen maar ook bij andere type winkels en apotheken. In 2017 kon het niet anders dan dat we ook in België brillen zouden gaan verkopen en in 2019 kwamen daar Frankrijk en Suriname bij.

Nieuwe landen, nieuwe uitdagingen! En die uitdagingen gaan we graag aan. Wat jullie niet zien is dat er naast de enthousiaste medewerkers in de verkooppunten een team van 22 mensen, samen met onze twee directeuren, iedere dag hard werken om Eyelove beter en succesvoller te maken in binnen- en buitenland. Veel mensen denken dat er een batterij aan collega’s aan het werk is maar niets is minder waar. Er wordt hard gewerkt maar vooral met veel plezier, daarom lukt dat ook!

Daarom feliciteer ik het hele team met 10 jaar Eyelove en ik hoop dat het er minstens 100 worden! Het was niet mogelijk geweest zonder de inzet van een ieder!

Annemieke, Sinds 2000 werkzaam in de optiek, onder meer als opticien. Werkt sinds 2010 bij Eyelove Brillen, nu met veel plezier als Operationeel Manager.

Toch is dit mijn laatste blog voor Eyelove, omdat ik na bijna 10 jaar een andere mooie uitdaging heb gevonden in een andere branche. Ik ga weg in de volle overtuiging dat dit fantastische team Eyelove in de komende jaren nog veel verder zal uitbouwen!

Een ding is zeker! Ik ga in de toekomst voor mijn brillen (nog steeds) naar Eyelove, want waarom zou ik meer betalen? U toch ook?