Multifocale bril: wat kunt u verwachten?

Bent u op zoek naar een oplossing voor veraf en dichtbij in één bril? Dan is de multifocale bril de juiste keuze!


Wat is een multifocale bril?

Een bril met multifocaal glas heeft aan de bovenkant de juiste sterkte voor veraf kijken, vervolgens  verloopt de sterkte in het glas naar de sterkte onderin voor dichtbij (leesgedeelte).  Doordat er een geleidelijk en onzichtbaar sterkteverloop in het glas zit, kan dat aan de zijkant vertekening geven (zie afbeelding).

Als u door de bril kijkt, gebruikt u het gedeelte dat u nodig heeft om scherp te zien; bovenin voor veraf, middenin voor het computerscherm en onderin voor dichtbij. Door de vertekening aan de zijkant van het glas, dient u uw hoofd mee te draaien in de gewenste kijkrichting. Kijkt u door de zijkant van het glas, dan kunt u mogelijk niet scherp zien, dit komt door de overgang van de sterktes. U dient uw hoofd mee te bewegen om het leesgedeelte te gebruiken om te lezen. Het grote voordeel van een multifocale bril is dat u scherp kunt zien op alle afstanden. Over het algemeen is er een gewenningsperiode voor kijken en lezen met een multifocale bril; voor de één is dat een paar uur voor de ander een iets langere periode om er aan te wennen.

Multifocale bril

Eyelove Brillen levert een multifocaal glas, volgens de laatste ontwikkelingen, dat zorgt voor weinig vertekening en veel kijkcomfort.

Wat is een multifocale computerbril?

Met een multifocale computerbril heeft u aan de bovenkant de juiste sterkte voor naar het beeldscherm te kijken, en onderin voor dichtbij om te lezen. Bovenin heeft u een groter kijkvlak en kunt u daarmee prettiger naar het beeldscherm kijken (ca. 70 cm) en onderin kunt u dan lezen. U kunt met een computerbril niet in de verte kijken, zoals dit wel met een gewone multifocale bril mogelijk is.

Bril met bifocale glazen

Draagt u al langere tijd een bril met bifocale glazen (met zichtbaar leesgedeelte, de zogenaamde halve maantjes), dan raden wij de overstap naar een multifocale bril sterk af.

Eyelove levert de multifocale- en multifocale computerbril helemaal compleet; dit houdt in: inclusief montuur naar keuze, kunststof glazen op iedere sterkte (met cilinder), glazen met onzichtbaar leesgedeelte, dunner geslepen vanaf sterkte 4.00, ontspiegeling, kraswerende laag en luxe brillenkoker.